Family volunteering in Northeast Thailand (DUTCH VERSION)

Vrijwilligerswerk met het hele gezin! (oorspronkelijke tekst in het Nederlands) 

Thailand 14 juni tot en met 12 juli 2019

Met onze familie, bestaande uit Wout (6 jaar), Anoek (9), Charlotte en mijzelf, hebben wij een maand lang onderdeel mogen zijn van een kleine gemeenschap in het Noordoosten van Thailand. We verbleven daarbij op een soort compound, waar meerdere vrijwilligers konden verblijven. Ondanks dat de voorzieningen wat minder zijn dan wij in ons kikkerlandje gewend zijn, bleek het een heerlijk onderkomen. We hadden een mooie kamer, zelf ons penthouse genoemd, een gezellige gezamenlijke ruimte met diverse hangmatten en een douche waar af en toe gezellige torren je tijdens het douchen en het doen van een boodschap even kwamen verblijden met een bezoek. De vele insecten in combinatie met de hoge temperaturen waren zeker even wennen, maar daar krijg je dan ook een hele mooie ervaring voor terug. Tijdens ons verblijf ook meerdere vrijwilligers leren kennen met in de eerste week een groep Canadezen, vervolgens een groep Mexicanen, gevolg door Portugezen en een groep Nederlandse jonge meiden. Een hele leuke plek dus om vele interessante en aardige vrijwilligers vanuit de hele wereld te ontmoeten.

Qua werkzaamheden hebben wij vier weken meegedraaid op de Ban Nong Kung basisschool. Daar hebben wij Engels gegeven, of in ieder geval een poging gedaan. Onze kinderen gingen mee naar deze mooie school. We wilden onze kinderen een ervaring meegeven over hoe het op andere plaatsen in de wereld gaat. Mede dankzij deze school is het voor onze kinderen een topervaring geweest waar zij met heel veel plezier op terugkijken. De kinderen pasten zich makkelijk aan en hadden snel vriendjes en vriendinnetjes.

Het is een zeer landelijke omgeving met vele rijstvelden om je heen. Het is een gebied waar de mensen een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ondanks dat onze aanwezigheid kort is geweest, merk je bij de kinderen dat zij in al die tijd dat er vrijwilligers zijn gekomen toch wel aardig Engels zijn gaan praten. Of dat toe te rekenen is aan de vrijwilligers of de leerkrachten daar weet ik natuurlijk niet, maar wel overtuigd dat het project van Volun2thai een positieve bijdrage levert. Het is een kleine gemeenschap, waar eenieder altijd enthousiast op onze aanwezigheid heeft gereageerd. Het is op vele manieren een bijzondere en leerzame ervaring geweest. Door wat langer op een plek te verblijven, is wat ons betreft een leuke wijze om mensen en het reilen en zeilen van een gemeenschap beter te leren kennen. En natuurlijk is het niet allemaal genieten en fantastisch, want je komt jezelf ook wel tegen, wat uiteraard ook voor jezelf een leerzame ervaring is. Het is soms toch wel even zoeken hoe je op een dergelijk project kan meedraaien zodat het voor alle betrokkenen, inclusief jezelf, tot een positieve ervaring leidt. Voor ons is het in ieder geval een onvergetelijke maand die we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten, net als onze kinderen. Heel bijzonder ook dat we dit samen met onze jonge kinderen hebben kunnen en mogen beleven. 

Deze maand was onderdeel van een langer verblijf met ons gezin in Zuid-Oost Azie, waarbij op de vraag aan onze kinderen waar ze het liefst naar terug zouden willen gaan, ze steevast de twee vrijwilligersprojecten noemen (Sri Lanka en Thailand). Heel veel dank aan alle mensen en uiteraard ook Raimund en Linly dat wij hier voor een korte periode deel van hebben mogen uitmaken.

 

 

Copyright © 2022 Volunt2Thai - Volunteer to Thailand. All Rights Reserved.